Nordiske destillerier og whisky producenter er populære

Mange elsker et godt glas whisky. Der findes vel heller ikke meget bedre end et godt glas whisky i godt selskab. Mange forbinder dog whiskyen med Skotland, og tror at man kun kan finde gode whiskyer derfra. Naturligvis er Skotland den helt store spiller på dette marked. De har historien med sig, og er bare super gode til at producere denne gudedrik. Det kan der ikke herske nogen som helst tvivl om. Dog kan vi også her i lille Danmark finde ud af at producere whisky fra nogle af vores gode destillerier.

shutterstock_330043961Hvilke destillerier har Danmark?

Nordic Brewing Co. er et godt sted til at se, hvilke steder, du kan få god dansk whisky. Vi har nemlig mange gode destillerier her i landet. Vores destillerier er Brænderiet Limfjorden, Destilleriet Braunstein, Fary Lochan Destilleri, Nordisk Brænderi, Stauning Danish Whisky, Trolden Destilleri, Vingården Lille Gadegård, Ærø Whisky og Ørbæk Bryggeri. Desuden havde vi også indtil 1974 C.L.O.C, som desværre måtte lukke ned. Som du kan se, har vi altså mange destillerier der producerer whisky i høj kvalitet. Desuden er det meget lokalt, hvilket mange også sætter stor pris på – det er der noget charme over.

Nyd whiskyen med respekt

En god whisky skal nydes med respekt. Dette gør man i god selskab i et smukt whiskyglas, og mange kan lide den kold. Mange køler sin whisky ned med isterninger og det fortynder whiskyen, når de smelter, hvilket kan ødelægge den gode smag. Dog kan nogle godt lide at smagen fortyndes lidt, da nogle smagsnuancer mildnes. Vil du ikke have den fortyndet, kan du bruge whiskysten. Vis respekt over for den gode whisky og invester i et par whiskysten. De koster nærmest intet, og bliver kølet ned i fryseren på kort tid. Whisky er en smagssag, så gør det du bedst kan lide.