Investering i whisky

Investing in whiskeyPå trods af at whisky bliver dyrere og dyrere, er der blandt eksperter generelt en bred enighed om, at der fortsat findes gode muligheder for, at man som privatperson kan foretage en investering på dette marked. Mens prisen på både guld og olie undergår store svingninger, forholder det sig lidt anderledes med whisky. Over de seneste år fortæller de tilgængelige data generelt, at indekset er steget, mens prisen på olie er faldende. På trods af dette bør det nævnes, at investering i whisky langt fra er noget, der nødvendigvis vil gøre en rig. Dog kan det være et klogt valg, hvis det samtidig skaber glæde hos køberen, hvis vedkommende for eksempel er meget interesseret i whisky.

For mange lyder investering i whisky både som et spændende og eksotisk projekt, som man kan tilbringe mange timer på. På trods af dette er der dog en del usikkerheder, som man bør have for øje. Blandt andet kan nævnes følgende to usikkerheder:

*Whisky kan udvikle sig anderledes end man havde regnet med, da whisky skal opbevares over en lang periode, er der altid en risiko for, at noget kan gå galt.
*Der er meget tradition forbundet med whisky. Det kan derfor være svært at sælge et forholdsvist nyt mærke.

Ønsker man stadig at give sig i kast med at investere i whisky, og har man nøje overvejet de forskellige usikkerheder, bør man først og fremmest købe sig en så stor mængde af whisky, at man kan sælge det videre som blended whisky, hvis det ikke er muligt at komme af med det på anden vis. Generelt bør man forsøge at købe fra destillerier, som ikke laver single malt eller fra destillerier, der er svært tilgængelige. På denne måde sørger man for, at der er tale om mere sjælden whisky, hvorved den eventuelt kan sælges til samlere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *