Hvordan nyder man whisky?

Hvordan nyder man whiskyMange teenagere fortæller, at whisky er noget, som man bliver fuld af på en meget ubehagelig måde, og som resulterer i forfærdelige tømmermænd, hvis man indtager for meget af det. Disse ubehageligheder bliver for mange mænd senere erstattet af en forkærlighed for denne drik, da det forbindes med maskulinitet og rigdom at indtage whisky.

Glasset

Whisky indtages ofte i et tykbundet glas, som mange har set på amerikanske film. Drikker man single malt, der har en høj kvalitet, bør man dog overveje at købe en anden form for glas. Mange entusiaster taler godt om glas, der har form som en tulipan, og som kaldes Glencairn. De varme ord om netop denne type af glas hænger sammen med, at glasset er nemt at opvarme, og der er en god mulighed for, at man kan rotere glasset uden at spilde.

Skal man tilsætte vand eller is?

Under fremstillingen er whisky allerede tilsat vand, men det kan nogle gange være en idé at tilsætte endnu mere, da det kan give en stor forskel i duften såvel som i smagen. Man bør her kun dosere et par dråber af gangen, da få dråber hurtigt kan ændre smagen radikalt. Ønsker man at tilsætte vand bør det dog ske på flydende form. Dette hænger sammen med, at is generelt ikke er gavnlig for smagen. Når is tilsættes, sænkes temperaturen, men både duften og smagen forsvinder ligeledes relativt hurtigt. Man kan ligefrem risikere at ødelægge smagen, hvis temperaturen sænkes for meget.

Kan man blande whisky med sodavand?

Specielt i lande i Sydeuropa finder dette sted, da temperaturen her generelt er højere, og man derfor ønsker at indtage en drik, der har en relativt lav temperatur. Her kan man blandt andet nævne en af de mest populære whisky i verden, Johnnie Walker, der egner sig til at blive blandet med sodavand. Her bør man forsøge sig frem for at finde den rette kombination af whisky og sodavand, der passer bedst til en selv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *