Hvad er whisky og hvordan fremstilles det?

Whisky er en type af alkoholisk drik, som bliver fremstillet på baggrund af korn. Det kan siges at være en komplet form for spiritus, da der er ekstremt mange faktorer, der har indflydelse på, hvordan whisky i sidste ende kommer til at smage. Da der er så mange faktorer, der har indflydelse på det endelige produkt, er der et uendeligt antal af muligheder for at kunne variere smagen, hvilket producenterne nyder godt af.

Hvad er whisky og hvordan fremstilles detKort sagt kan whisky siges at bestå af en række grundelementer. Først blødes, spires og tørres malten, hvorefter der bliver tilsat kogende vand til blandingen. Senere tilsættes der gær, hvorved gærcellerne sætter gang i processen, hvor der dannes alkohol ud fra gær og sukker. Det er i løbet af de nævnte processer, at producenterne kan foretage ændringer, der medfører en helt unik smag i det endelige produkt. For eksempel kan der under tørringen benyttes tørv, der giver den maltede byg en særlig smag, som man vil finde i whiskyer, som stammer fra den skotske ø Islay.

Hvordan justerer man farven på whisky?

Mange producenter benytter karamel til at justere drikkens farve. Derudover benyttes der koldfiltrering, hvilket vil sige, at den køles ned for at fjerne eventuelle urenheder. En del af de elementer der fjernes, er såkaldte smagsstoffer, hvorved en del af smagen faktisk fjernes, når drikken renses for urenheder. Alt i alt ender man op med en whisky, der har et meget klart udseende, og som ser yderst indbydende ud. Et eksempel på dette kunne blandt andet være grain whisky.

Grain whisky

Blandt de mange forskellige typer af whisky kan man nævne grain whisky, som kan siges at være en whisky, der er lavet på basis af enten hvede eller majs. Denne type er destilleret til at have et højt indhold af alkohol og vil ofte have en let smag. For at sørge for denne smag, er den lagret på et egefad i mindst tre år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *