Historien om arnbitter

alcoholic beverage ArnbitterDen alkoholiske drik, Arnbitter, er en type af bitter, der bliver produceret i Danmark. Drikken produceres af Anton Thorup & Søn og er meget populær i området omkring Aarhus. Drikken kan historisk set dateres tilbage til omkring 1960, hvor den blev brandet med et løfte om, at den hverken var ny, importeret eller trendy. Arnbitter er i nutidens samfund en drik, der kun bliver produceret i to forskellige udgaver, hvor den originale har fået navnet “Arnbitter”. Denne originale udgave har en grøn etiket, hvilket hænger sammen med, at dens hovedsagligt består af en række urter, der er tilsat i et hemmeligt forhold, som kun kendes af producenten. Når drikken er produceret, har den en volumen af alkohol på 50 %.

Ud fra eksperimenter med den originale Arnbitter, udviklede man hos producenten en anden variant af Arnbitter, der fik navnet Arnbitter Mint. Denne udgave har en blå etiket og er mere sjælden end den originale udgave. Arnbitter Mint har en relativ mørk farve med et gyldent skær. Eksperimenterne førte til, at der blev udviklet en udgave af Arnbitter, der havde en relativt rund og sød smag. Samtidig resulterede opskriften i, at man endte op med en Arnbitter, der havde en alkoholvolumen på 40 %, hvilket er en del lavere end den originale udgave. Da denne udgave er mere sjælden, bliver den af mange opfattet som værende en smule mere eksklusiv end den originale.

I hvilken forbindelse indtages Arnbitter?

Arnbitter er yderst velegnet som et supplement til andre drikkevarer, men passer ikke nødvendigvis lige godt til alt. Et godt eksempel kan for eksempel være til en kop kaffe, hvor arnbitterens runde og søde smag står i kontrast til kaffens mere bitre smag. Dog bør det nævnes, at Arnbitter sagtens kan nydes alene, da dens smag i sig selv kan være en oplevelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *