En begynders guide til whisky

Det siges blandt mange mennesker, at rigtige mænd drikker whisky. Det kan dog være en svær verden at komme ind på livet af, da der findes et endeligt antal af artikler omkring whisky generelt. Der findes således et utal af mærker, termer og måder at drikke på, hvilket gør det svært for nybegyndere at finde rundt i. Med dette indlæg forsøges der at samle nogle af de tommelfingerregler, som gør sig gældende i forbindelse med indtagelse og samling af whisky, der kan være en hjælp til nybegyndere, der har en passion for denne alkoholiske drik.

A beginner's guide to whiskeyMange producenter af drikken køber deres væsker fra forskellige destillerier rundt omkring i verden. Dernæst blander de væsken sammen i et forhold, der sørger for at smagen altid forbliver den samme. Denne form for whisky udgør langt den største gruppe på markedet og kaldes for “blended whisky”, hvilket henviser til, at der er tale om forskellige væsker, der i sidste ende blandes sammen til et produkt.

For relativt få år siden fandtes der kun et begrænset antal af mærker af whisky på markedet. Dette har nu ændret sig, hvilket har haft betydning for udvalget såvel som på prisen. Der er ikke blot kommet flere mærker til, men prisen er ligeledes faldet en del, og man kan nu få en relativt god blended whisky til få hundrede kroner. Som begynder bør man så at sige starte nedefra. Dette vil sige, at man starter i de billige drikke og derefter arbejder sig lidt op i de dyrere klasser. På denne måde udvikler man sine færdigheder uden at købe sig helt fattig i dyre flasker. På denne måde kan man eventuelt finde ud af, hvilket mærke af whisky man finder mest interessant. Det kan for eksempel være, at man finder ud af, at ens helt store passion ligger inden for whisky, der kommer fra det prestigefyldte Islay, der ligger i Skotland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *