Alkohols virkning på kroppen

Alkohol, uanset om det kommer fra whisky eller andre alkoholiske drikke, bliver forbrændt i den menneskelige lever. Dog kan det nævnes, at en lille del af den alkohol, der bliver indtaget, forbrændes i mavesækken. Denne lille del nedbrydes her, da mavesækken indeholder en række enzymer, der er i stand til at nedbryde alkohol. Her er det værd at nævne, at mænd generelt har flere af disse enzymer end kvinder, hvilket er en af grundene til, at kvinder får en højere promille end mænd, hvis de har indtaget den samme mængde af alkohol.

Alcohol's effect on the bodyPå trods af at der findes mange myter om, hvordan man forøger hastigheden som alkohol forbrændes i kroppen på, er langt den største del af disse myter ikke sande. Sauna, kaffe og motion er alle eksempler på myter, som ikke får kroppen til at nedbryde alkoholen hurtigere end ellers. Den menneskelige lever kan nemlig kun omsætte en bestemt mængde af alkohol per time, hvilket hænger sammen med mængden af alkoholnedbrydende enzymer, der findes i personens krop, hvilket kan variere en smule fra person til person.

En af de mest veldokumenterede virkninger ved indtagelse af alkohol, er den virkning som det har på personens nervesystem, der består af hjernen og de tilhørende nerver. Nerverne er blandt andet med til at styre koordinationen af muskler og funktionen af de indre organer. Dette sker gennem elektriske impulser, der udsendes af og løber igennem nerveceller, der er isoleret af et lag fedt, hvorved signalet kan løbe hurtigere. Alkohol er fedtopløseligt, hvorfor det kan nedbryde det fedt, som findes omkring musklerne. På denne måde har alkohol den virkning, at den hæmmer udbredelsen af de elektriske signaler. Dette fører blandt andet til, at en person, der har indtaget alkohol, får sværere ved at bevæge sige muskler som følge af at signalet nu løber langsommere end ellers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *